Úvod » Francúzske dobroty » Rybie špeciality » Jardimére Tresčia pečeň údená na bukovom dreve, Francúzsko, plech 121g
Tresčia pečeň z voľne žijúcej tresky, údená na bukovom dreve, Francúzsko, plech 121g
Tresčia pečeň a olej z nej je bohatým zdrojom Omega 3 mastných kyselín a vitamínov A a D.
Omega 3 mastné kyseliny patria medzi zdravé tuky, ktoré majú prirodzený protizápalový účinok a výrazne znižujú riziko vzniku kardiovaskulárnych chorôb. Znižujú aj krvný tlak a vysokú hladinu cholesterolu.
Tresčia pečeň je najvýznamnejším zdrojom vitamínu D, nevyhnutného pre ľudský organizmus. Až 100 násobne prekračuje množstvá v iných potravinách. Vitamín D si naše telo nedokáže vytvoriť samo a za normálnych okolností sa vitamín D tvorí v koži pôsobením slnečného žiarenia. V zimných mesiacoch ho potrebujeme dopĺňať. Vitamín D pomáha telu so vstrebávaním vápnika zo stravy a podporuje tak zdravie našich kostí, vďaka konzumácii oleja z tresčej pečene často dochádza aj k zmierneniu bolesti kĺbov. Má pozitívny vplyv na reumatizmus a zároveň prospieva imunitnému systému a umožňuje bojovať s infekciami.
Zloženie: TRESČIA pečeň (vo vlastnom oleji 99%) údená, soľ. Omega 3 mastné kyseliny: 14g / 100g.
Pôvod rýb: Island, Severovýchodný Atlantik, oblasť FAO27, lovené v súlade so zásadami trvalo udržateľného rybolovu MSC. Dátum minimálnej trvanlivosti: viď obal. Vyrobené vo Francúzsku, Jardimére. Po otvorení držte v chlade a spotrebujte do 48 hodín.
Výživové údaje na 100g: energie: 2366kJ/575kcal, tuky: 61g z toho nasýtené mastné kyseliny 10g, sacharidy: 1,6g z toho cukry <0,5g, bielkoviny: 4,7g, soľ: 0,82g.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Nejprodávanější